D-DAYS UP

Coronaviruset och kulturen

Coronaviruset och kulturen

Coronaviruset och kulturen

Kan vi se en viss ljusning tro? Man vill iaf tro det när man ser program som talang och nyhetsmorgon på TV4. Äntligen så får vi lite show och ett litet tecken på ljusning är det olika trolleriartisterna man får se uppträda. För det är inte en självklarhet dessa dagar att få se en trollkonstnär då samtliga scener är stängda och vi avråds att umgås.

Så när dessa artister dyker upp i TV inspireras flera att lära sig att trolla. Så hur går du till väga om du vill lära dig att trolla då? Det flesta skulle säga att youtube är en av det största källorna till inlärning och inspiration om man vill lära sig trolleri! Men fler och fler upptäcker olika hashtags som cardistry, instamagic och kortlekar.

Här finns en oändlig källa till inspiration. Följer du tex Magicland så kommer du knappast missa det stora intresset för kortlekar. Men det är bara en av det svenska aktörerna på instagram. I USA hittar du närmast ikonifierade instagramkonton som Chris Ramsay som började sin karriär inom trolleri som street magician och idag tack vare sociala medier tjänar många miljoner dollar årligen via youtube och instagram.

Så trolleri är verkligen stort och så snart dörrarna till scenerna öppnas igen så hoppas jag att vi får se artisterna live också!

Andra som lyckats i sociala medier är Julien Magic som har över 1 miljon följare på youtube och lika många på instagram. Precis som Chris Ramsay är julien framförallt också gatumagiker. Det roliga är att dessa herrar sprider glädje i dessa tider och skapar viraler som för en stund får oss att glömma att vi lever mitt i en pågående pandemi!

Andra mer otippade viraler som du hittar är dessa ballongartisterna. Det är inte direkt trolleri men är väldigt populärt både bland vuxna och barn. Tips om du inte vill blåsa upp ballongerna med munnen! Skaffa en ballongpump!