D-DAYS UP

Siktet inställt på en ny kul hobby i vår

Siktet inställt på en ny kul hobby i vår

Siktet inställt på en ny kul hobby i vår

Kortlek

Något vi alla blivit vana vid under hemestern är väl att man börjat med en ny hobby. Personligen har jag tagit upp några av mina gamla hobbys på lite större allvar nu. Som 12-åring såg jag ett par klasskamrater uppträda på roliga timmen och jag var helt fast beslutad om att börja lära mig trolleri.

Sagt och gjort, jag vågar lova att jag var på biblioteket redan samma eftermiddag och lånade hem mina första trolleriböcker. Rätt så snabbt hamnade mina andra intressen på hyllan och istället för fiskeprylar överallt så låg det nu kortlekar överallt. Men inte bara kortlekar, även mynt, bollar och dukar hamstrades. Varje kväll avslutades med en bunt om tre tjocka böcker om trolleri skrivna på svenska.

Att man maniskt kollade hur esset såg ut varje gång man såg en kortlek var för att se om det var en professionell kortlek eller inte. Det kunde man snabbt avgöra på om det var hjärter ess eller spader ess som var märkt med tillverkarens namn. 30 år senare så ligger denna hobby mig lika varmt om hjärtat och samma mystik och fascination finns för all den rekvisita som trolleri omges av. Så om något är positivt med all extra tid vi fått så är det verkligen att jag fått mer tid över för min kära hobby.