D-DAYS UP

Uppdaterad maskinpark

Uppdaterad maskinpark

Efter ett gäng år i branschen har jag lärt mig vikten av att kontinuerligt uppdatera maskinparken på firman för att garantera en fortsatt hög produktivitet. Precis på samma sätt som en fasadflagga har en viss hållbarhet så har du en avskrivningstid på 4-5 år på dina datorer, servrar och liknande skulle jag säga att de är väldigt få maskiner som faktiskt hänger med i utvecklingen så länge. Det skulle vara ifall du från början köpte utrustning som var i absolut teknisk framkant. Då pratar jag priser på 30.000 kr och uppåt vad gäller datorer. Serverkostnader och annat maskineri beror såklart på vilket behov du har.

Men har det gått 2-3 år sedan senaste inköpet är det dags att uppdatera. Antingen genom att byta ut komponenter. Har du inte kunskapen själv så vänd dig till en distributör med rätt grejer för dina maskiner. Det är viktigt att det görs av rätt personer. Har ni Toshiba så vänd dig till en Toshiba distributör och inte en Lenovo distributör. Det säger sig själv egentligen. Det är samma sak som att du inte tar din Volvo till en Saab handlare. Men det tål ändå att upprepas. Reklamflaggor beställer du här!

Pedab

Är det så att ni inte har kompetens eller behov av en uppgradering är såklart att köpa nytt ett nästan bättre alternativ. Nya grejer kommer alltid att rulla snabbare än gamla och det är denna devis jag alltid kört på. Efter 2,5 år så ser jag alltid till att förse min personal med ny utrustning av högsta klass. Visst det är en lite omställning varje gång. Men för mig som kört på Huawei sedan ett par år så tar jag alltid kontakt med min Huawei distributör som ser till att alla övergångar sker så smärtfritt och enkelt som möjligt. Ett välintegrerat it-system är aldrig så viktigt som när man flyttar över allt arbete till nya burkar.

När jag ändå håller på och uppdaterar brukar jag också alltid se till att genomföra en genomgång av säkerheten.  Jag låter systemen testas av erfarna människor med koll på det senaste för att upptäcka eventuella hål eller problem. Skulle det vara så att allt inte är perfekt och ett hundra procent säkert så kontaktar jag min it säkerhet distributör som då ser till att infrastrukturen ritas om så att även denna aspekt är av absoluta toppklass. Här tänkte jag skriva lite mer om det.

I sluttändan är uppdaterade system och teknik i framkant en av de viktigaste konkurrensfördelarna inom it sektorn se även medicaldevelopment.nu. Näst efter personalen som sköter maskineriet.