D-DAYS UP

Marknadsför ditt företag

Marknadsför ditt företag

Marknadsför ditt företag

Marknadsför ditt företag

Marknadsföring är ett gammalt fenomen, som existerat i princip lika länge som företagande och organisering sig själv – om än i väldigt varierande former. Genom marknadsföring sprider man en positiv upplevelse av en verksamhet, och framförallt så sprider man varumärket och namnet. Idag är marknaden för verksamheter speciellt tuff med en ständigt ökande konkurrens och med konsumenter som ställer allt högre krav, och därmed så är marknadsföring idag viktigare än någonsin förr. Dessutom så är marknadsföringen idag så mycket mer varierad än tidigare, och det blir allt viktigare att hänga med i utvecklingen och att marknadsföra sig på flera och varierande plattformar. 

 

Marknadsföring idag

Förr i tiden, ungefär exakt under marknadsföringens stora genombrott och under tiden av oändliga reklam-krig företag emellan, så kallades de som arbetade med marknadsföring för mad men. Mycket riktigt så var allt för ofta den marknadsföring som användes, de budskap som framfördes och reklamen som användes väldigt häpnadsväckande, framförallt nu när vi ser det i efterhand. Cigaretter marknadsfördes som bra för hälsan och reklamen var allt för ofta inte uppbyggd på starka vetenskapliga grunder. Som tur är har vi idag lämnat den eran bakom oss, och reglerna och lagarna för marknadsföring är idag mycket striktare och noggrannare reglerad, – och det är för det bättre. Marknadsföring idag sker på många olika plattformar och sociala medier och the world wide web är större och viktigare än någonsin förr. Därmed är det viktigt att anställa en marknadsföringsbyrå som koll på de nya plattformar, och här är Social Media Lab ett populärt namn.

 

SEO – Sökmotoroptimering

En form av marknadsföring som är viktig att hålla koll på är marknadsföring på sökmotorer, som Google t ex där Google ads är ett alternativ. När man arbetar med marknadsföring på sökmotorer så arbetar man ofta med olika sökord, en form av teknik som kan kallas Sökordsoptimering. Det vanligaste namnet på denna form av teknik är däremot Sökmotoroptimering. Genom Sökmotoroptimering ökar man synligheten på sökmotorerna, och ökar därmed antalet människor man når ut till.