D-DAYS UP

Marknadsföring som gynnar ditt företag

Marknadsföring som gynnar ditt företag

Marknadsföring som gynnar ditt företag

Marknadsföring är ett gammalt fenomen, som antagligen existerat lika länge som vinstdrivande verksamheter har, – om än i olika former och skepnader. Att vi marknadsför våra företag och verksamheter är många gånger avgörande för företaget eller verksamhetens överlevnad: för att vi ska locka kunder och sprida information om de produkter eller tjänster som erbjuds. Däremot så är olika former av marknadsföring olika effektiva, och varierar i relevans i dagens moderna samhälle. Nedan samlas en kortare sammanfattning om marknadsföring som gynnar ditt företag – såväl gamla hederliga metoder som nyare och modernare tekniker.

 

Kampanjer som lockar kunderna

Att driva olika former av kampanjer är ett klassiskt, men likväl vinnande koncept för att locka kunder till företaget. Genom kampanjer erbjuds konsumenten en välkomstgåva, ett nedsatt pris eller en i synnerhet bra affär hos företaget. Det första köpet, som kampanjer ofta driver kunden till, är i många fall det viktigaste köpet som sedan ökar chansen för flera köp märkbart. Välkomstgåvor är vanliga kampanjer när det kommer till köpcentrum och butiker, och syftar då ofta på en medlemsskap i motsvarande kundklubb. Kampanjer kan även vara säsongsbaserade, ett vanligt exempel är nedsatta priser under jul och mellandagarna, black friday-rabatter eller ett speciellt påsk-erbjudande.

 

Öka synligheten med sökmotoroptimering

Till skillnad från kampanjer, som är en klassisk form av marknadsföring, är sökmotoroptimering ett nytänkande och högteknologiskt verktyg som introducerades till marknaden för ett fåtal år sedan. Sökmotorsoptimering ökar plattformens synlighet på internet, och optimerar i synnerhet synligheten på vissa utvalda sökord som är speciellt relevanta för ert företag. Med hjälp av SEO, som tekniken förkortas till på engelska, kan ert företag synas bättre bland konkurrenter på sökmotorer som Google.

 

Ta hjälp av Googles verktyg

Ett annat, även det nytänkande och modern sätt att driva gynnande och effektiv marknadsföring, är genom Googles egna verktyg Google ads. Verktyget, som även är känt under sitt tidigare namn Google Adwords, är en bra motsvarighet till sökmotoroptimering för att öka plattformens synlighet på Googles egna sökmotor. En duktig tekniker tar fram de sökord som är av högst relevans för företaget, och de sökord där synligheten behöver ökas mest. Därefter betalar man Google för att optimera synligheten på dessa sökord.