D-DAYS UP

Säkra spar och låntips

Säkra spar och låntips

När du står inför att ta ett lån eller i gång med att börja spara är det väl värt tiden att göra en ordentlig research innan för att hitta det bästa räntorna åt båda hållen. Både sparränta och utlåningsränta tenderar att skilja markant mellan olika finansaktörer  på marknaden. Särskilt tydligt är det på snabblånemarknaden, här kan ett smslån med utbetalning dygnet runt ha en klart högre  ränta än te.x ett privatlån.

Tittar du på olika sparformer bör du ringa och fråga respektive aktör. Här finns en bra jämförelsekalkyl när du bestämt dig för ett enklare smslån med utbetalning helger. Titta genom denna smarta guide innan så har du möjlighet att spara många kronor  ränta genom att välja en billigare långivare.

Ett ytterligare tips gäller samma som för dig som vill dra ner på kostnader generellt. Fundera ett dygn innan du tar lånet för det du ska köpa. Har du fortfarande samma behov dagen efter? Rent generellt kan man säga att du aldrig ska rusa fram när du ska ta ett lån. Behovet ska alltså finnas även om några dagar. På så vis undviker du att lånet blir ett impulsstyrt lån.

Spartips