D-DAYS UP

En unik och givande resa till Borneo

En unik och givande resa till Borneo

En unik och givande resa till Borneo

Borneo är världens tredje största ö och bjuder på unika upplevelser och erfarenheter av den otroliga biologiska mångfalden och rikedomar som finns i Borneos skogar och natur. Borneos huvudstad kallas Kota Kinabalu och ön delas politiskt av Malaysia, Indonesien och Brunei. Trots att Borneo kanske inte räknas in på vår uppfattning om paradisöar finns här mycket otroligt vacker och häftigt att upptäcka och utforska.

 

Unika upplevelser och erfarenheter

Under en Resa till Borneo kan den äventyrslystne resenären snorkla och dyka bland färgstarka och välbevarade korallrev, åka på forsränning och vandra bland Borneos vackra berg. Resor Borneo innehåller alltså ofta utflykter till regnskogen i den Malaysiska delen av Borneo, och det är föga att förvånas över. Här finns nämligen en otrolig biologisk mångfald med bland annat över 3000 trädarter och över 2000 orkidearter. Genom att söka på Regnskogssafari Borneo eller Regnskogssafari Malaysia hos den härliga resebyrån Aktivresor finner du äventyrsfulla och spännande resor till Borneo som passar för alla.

 

Ibanfolket, vattenfall och hike i djungeln

Under kategorin Resor Borneo Malaysia finns en spännande resa till just den Malaysiska delen av Borneo. Resan är totalt 10 dagar lång och innehåller i reseprogrammet lämnar minst sagt inget att önska – såväl sociala, kulturella och biologiska äventyr hinns med. Resans dag två består av ett besök med Ibanfolket, Borneos ursprungsbefolkning, och tid för att umgås med varandra. Följande dag består av hike i djungeln, bad i vattenfall och BBQ med Ibanfolket. På detta underbara och varierade vis startar en Resa till Borneo.

 

25 hektar naturreservat

Under resans dag 5 och 6 erbjuds många fascinerande och unika upplevelser av Borneos otroliga biologiska rikedomar. Dag 5 går resan till ett unik naturreservat på 25 hektar mark och nästföljande dag 6 besöks ett reservat fullt av Orangutanger, samt ett eventurellt besök veterinärstationen. Även ett besök på Bornean Sun Bear Conservation Centre står på schemat – ett rehab för skadade Malajbjörnar! En Resa till Borneo kombinerad med Regnskogssafari Malaysia är en resa man sent glömmer – det garanteras!